hulladékszállítás, Hulladékkezelés

Hulladékszállítás, -begyűjtés

Társaságunk rövid határidővel vállalja a magán-egészségügyi szegmensben keletkező fertőzőveszélyes hulladékok szállítását, begyűjtését, legyen az eseti vagy rendszeres megbízás.

A hulladék begyűjtését az ADR szabályainak megfelelő gépjárműparkkal, és a szállításra vonatkozó előírásoknak megfelelő ADR és PÁV vizsgával rendelkező munkatársaink segítségével biztosítjuk.

Szállítási megrendelését telefonon, vagy e-mail üzenet formájában tudja jelezni felénk, a szállítás ideje előre egyeztetett időpontban történik.

A hulladékgyűjtő eszközökön minden esetben kérjük feltüntetni a megrendelő adatait (hulladék átadó neve, címe) valamint a hulladék azonosító adatait:

• Humán egészségügyi fertőzésveszélyes hulladék esetén a 18 01 03* azonosító kódot,
• Egészségügyi ellátás során keletkező vegyszer hulladék esetén 18 01 06* azonosító kódot,
• Citotoxikus vagy citosztatikus gyógyszer hulladék esetén 18 01 08* azonosító kódot,
• Gyógyszer hulladék esetén 18 01 09 azonosító kódot,
• Állategészségügyi fertőzésveszélyes hulladék esetén a 18 02 02* azonosító kódot.

Hulladék átvétele telephelyünkön

Igény esetén a fertőzésveszélyes hulladék átvételét saját telephelyünkön is biztosítjuk nyitvatartási időben partnereink részére, a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával.

Hulladékkezelés

A begyűjtött, illetve átvett fertőzésveszélyes hulladékot saját telephelyünkön ún. autokláv elven működő darálóval egybekötött sterilizálóberendezés segítségével előkezeljük, így a veszélyes hulladék fertőzőveszélyességét elveszíti, a későbbiekben a kommunális hulladékhoz hasonlóan hulladéklerakón lerakható, azaz a hulladék a kezelést követően már nem veszélyes hulladékká válik.